Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Google, Το tablet για τη μάχη κατά του Ebola

Η Google δημιούργησε ένα ειδικό tablet το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα κέντρα θεραπείας αερομεταφερόμενων ασθενειών όπως είναι ο ιός του Ebola. Στα κέντρα αυτά υπάρχουν πολύ ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι γιατροί.
Τα πάντα είναι κλειδωμένα, γιατροί και επιστήμονες που εργάζονται εκεί φορούν ειδικές στολές και υπάρχουν πολύ αυστηροί κανονισμοί για τα αντικείμενα που μπαίνουν και βγαίνουν από τα κέντρα αυτά.
Σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολη η επικοινωνία με άτομα έξω από τα κέντρα. Οι γιατροί για να μεταφέρουν τις πληροφορίες έπρεπε να τις καταγράψουν σε ένα κομμάτι χαρτί, να τις μεταφέρουν έξω προφορικά και στη συνέχεια να καταστρέψουν το χαρτί αυτό.
Εδώ ήρθε η Google να δώσει μια πιο αποτελεσματική λύση. Δημιούργησε ένα ειδικά διαμορφωμένο tablet το οποίο είναι για τέτοιες περιπτώσεις. Είναι ενσωματωμένο σε μια πολυανθρακική θήκη η οποία μπορεί να απολυμανθεί σε χλώριο. Μπορεί να μπει για 10 λεπτά μέσα στο χλώριο και να βγει εκτός της ζώνης ασφαλείας.
Έχει ασύρματη επικοινωνία με έναν τοπικό server που λειτουργεί με μπαταρίες και κάνει δυνατή την επικοινωνία μεταξύ όσων είναι μέσα σε ζώνες υψηλού κινδύνου και όσων είναι εκτός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε μέρη που δεν υπάρχει καθόλου δίκτυο επικοινωνίας.
Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το tablet, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους γιατρούς να συλλέξουν όσα περισσότερα δεδομένα γίνεται για τους ασθενείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac