Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Διαθέσιμη η δοκιμαστική έκδοση των Windows Phone 8.1 για developers και όχι μόνο

Σήμερα έγινε διαθέσιμη για developers η δοκιμαστική έκδοση των Windows Phone 8.1 και αν κρίνουμε από την κατάσταση των… servers της Microsoft (π.χ αυτών που αφορούν στο Store) πρέπει να υπήρξε τρομερό ενδιαφέρον.
Τα νέα Windows Phone 8.1 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο συνέδριο BUILD, φέρνουν αρκετές νέες αλλαγές με σημαντικότερες της προσθήκες της ψηφιακής βοηθού Cortana και του Action Center, δηλαδή του κέντρου ειδοποιήσεων/ ενεργειών.

Η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη τόσο σε developers όσο και σε… μη developers που απλά δεν μπορούν και δεν θέλουν να περιμένουν την επίσημη ενημέρωση (σαν εμάς δηλαδή). Τι κάναμε για να την εγκαταστήσουμε;
  • Επισκεφτήκαμε καταρχήν την ιστοσελίδα Windows Phone App Studio.
  • Κάναμε sign-in με τον λογαριασμό Microsoft (ούτε καν δοκιμάσαμε να δημιουργήσουμε κάποιο project).
  • Κατεβάσαμε στη συνέχεια την εφαρμογή Preview for Developers στο κινητό μας (στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ένα HTC 8X) και κάναμε επίσης sign-in με τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιήσαμε στην ιστοσελίδα App Studio.
  • Στην συνέχεια, μεταβήκαμε στις ρυθμίσεις και στις ενημερώσεις και επιλέξαμε να ενημερωθεί το/τα κινητό. Τα υπόλοιπα έγιναν αυτόματα (αν και πέρασαν περίπου 30 λεπτά, ίσως και λίγο παραπάνω για να ολοκληρωθεί η ενημέρωση).
Έχετε στο νου σας, ότι η ενημέρωση περιλαμβάνει μόνο την αναβάθμιση για τα Windows Phone 8.1 και όχι το firmware στην περίπτωση της Nokia, που αναμένεται αν είναι το Cyan. Επίσης, αν υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, δεν μπορείτε πια να… υποβαθμίσετε το κινητό σας (downgrade), ωστόσο η εφαρμογή Preview, θα κάνει push όποια ενημέρωση είναι απαραίτητη για να λειτουργούν στην εντέλεια τα Windows Phone 8.1 στη συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac