Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ρομποτικό σύστημα στάθμευσης στο Ντίσελντορφ

Οι ταξιδιώτες που αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα αυτοματοποιημένη υπηρεσία παρκαρίσματος. Η κράτηση γίνεται εκ των προτέρων, μέσω εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα. Οι ταξιδιώτες αφήνουν το αυτοκίνητό τους σε έναν συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου.
Με τη βοήθεια σαρωτών λέιζερ, το αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης σκανάρει το μέγεθος του οχήματος και βρίσκει τη θέση που του ταιριάζει. Ο Ρέι, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα μεταφέρει στη συνέχεια το αυτοκίνητο σε μια από τις 249 θέσεις του συστήματος.
«Ο τρόπος που παρκάρουμε τα αυτοκίνητα εξοικονομεί πολύ χώρο. Μπορούμε να παρκάρουμε 40-60% περισσότερα οχήματα στον ίδιο χώρο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό από ότι καταλαβαίνετε. Ειδικά στο αεροδρόμιο και στις μεγάλες πόλεις. Έτσι μας ήρθε η ιδέα πώς θα χρησιμοποιήσουμε καλύτερα το χώρο» τόνισε ο Τόμας Νάγκερ, υπεύθυνος ανάπτυξης του λογισμικού για την εταιρία Serva Transport Systems
Το λογισμικό μοιάζει σαν να παίζεις Τέτρις με αληθινά αυτοκίνητα. Ο Ρέι και τα υπόλοιπα αυτοματοποιημένα ρομπότ λειτουργούν ως περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα που μεταφέρουν τα οχήματα στην επιλεγμένη θέση τους. Τα ρομπότ μπορούν να σηκώσουν μέχρι και 3,3 τόννους, ενώ τα αυτοκίνητα είναι πλήρως ασφαλισμένα.
«Είναι ένα είδος πιλοτικής φάσης αυτές οι 249 θέσεις στάθμευσης, που τις διαχειρίζονται ρομπότ. Και αν λειτουργήσει σωστά, όπως αναμένουμε, θα σχεδιάσουμε την εφαρμογή του συστήματος στάθμευσης αυτοκινήτων και σε άλλες περιοχές» επισήμανε ο Τόμας Κέτερ, εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ.
Το «Ρόμποτ Ρέι» έχει ήδη αρχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ενδιαφερόμενους που μπορούν να κλείσουν θέση μέσω μιας εφαρμογής σε smartphone.
Όταν ο επιβάτης επιστρέψει από το ταξίδι του, το αυτοκίνητο τον περιμένει στην είσοδο. Το κόστος είναι ιδιαιτέρως χαμηλό: 29 Ευρώ την ημέρα ή 4 Ευρώ την ώρα. Η υπηρεσία απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες που κάνουν επαγγελματικά ταξίδια, αλλά μπορεί και οποιοσδήποτε άλλος να τη χρησιμοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac