Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Καρχαρίες επιτίθενται στα υποβρύχια καλώδια της Google

Φαίνεται πως η Google τα τελευταία χρόνια, έχει προσθέσει στη λίστα με όσα προκαλούν ζημιές στις υπερατλαντικές συνδέσεις της -όπως τα αλιευτικά πλοία, τις άγκυρες, τους σεισμούς ή την πίεση του νερού- και τις επιθέσεις καρχαριών.
Πρόσφατα, οι ιθύνοντες της Google προέβαλαν ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένας μπερδεμένος καρχαρίας να δαγκώνει ένα καλώδιο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το φαινόμενο οφείλεται στο μαγνητικό πεδίο που δημιουργεί η υψηλή τάση που διαπερνά τα καλώδια, το οποίο μοιάζει με εκείνο που δημιουργούν τα ψάρια. Παλαιότερα, με τα χάλκινα καλώδια, αυτό το πρόβλημα δεν υπήρχε.
Η Google εξηγεί ωστόσο ότι οι οπτικές ίνες που μεταφέρουν δεδομένα από τη μία ήπειρο στην άλλη, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του διαδικτύου και κάθε υποβρύχιο καλώδιο αποτελείται από αμέτρητες οπτικές ίνες, οι οποίες είναι μεν ευαίσθητες αλλά μεταδίδουν δεδομένα με 1 Gigabit/sec. Δηλαδή, περίπου 100 φορές ταχύτερα από τα χάλκινα καλώδια.
Αν και τα καλώδια είναι επικαλυμμένα με αρκετά προστατευτικά στρώματα, προκειμένου να προφυλαχθούν οι γυάλινες ίνες από συγκρούσεις και να αποτραπεί η ηλεκτρική μετάδοση εκτός των στρωμάτων αυτών, η εταιρεία αποφάσισε να τα επενδύσει και με υλικό Κέβλαρ, για να τα προστατεύσει από τις επιθέσεις των καρχαριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac