Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μετά το δαχτυλικό αποτύπωμα, έρχεται και η αναγνώριση φλέβας

Μετά τους αισθητήρες αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος τώρα έρχεται και η αναγνώριση των φλεβών του δαχτύλου. Η νέα τεχνολογία ονομάζεται VEIN ID και φιλοδοξεί να καταργήσει τις κάρτες ανάληψης μετρητών αφού θα εφαρμοστεί σε μηχανήματα ATM. Αυτό που κάνει είναι να «διαβάζει» το μοναδικό «συνδυασμό» των φλεβών μέσω ενός υπέρυθρου reader.
Η Πολωνία είναι η πρώτη χώρα η οποία θα δοκιμάσει το «finger vein ID» καθώς θα εγκαταστήσει 2.000 μηχανήματα ATM σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα. Το moto της νέας καμπάνιας είναι «cash within your finger» (μετρητά με το δάχτυλο). Η τεχνολογία που «διαβάζει» τις φλέβες χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιες τράπεζες στην Ιαπωνία.
Η Hitachi Europe η οποία βρίσκεται πίσω από τα ATM, υποστηρίζει ότι δεν διαβάζει το δαχτυλικό αποτύπωμα του χρήστη αλλά τον μοναδικό σχηματισμό των φλεβών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί το «κλειδί» για την ανάληψη των χρημάτων.

Στη συνέχεια γίνεται ταυτοποίηση με την «ακτινογραφία» που έχει παραχωρήσει ο χρήστης στην τράπεζα.
Ειδικοί ισχυρίζονται ότι η αναγνώριση των φλεβών αποτελεί ασφαλέστερη τεχνολογία από την αναγνώριση του δαχτυλικού αποτυπώματος το οποίο μπορεί να αντιγραφεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Hitachi οι σχηματισμοί των φλεβών του ανθρώπου παραμένουν ίδιοι σε ολόκληρη τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac