Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Google Fit, η απάντηση του Android στo HealthKit της Apple

Το Google Fit είναι η νέα πλατφόρμα της Google σχετίζεται με την υγεία. Αυτό που κάνει η υπηρεσία είναι να συλλέγει πληροφορίες για την υγεία του χρήστη, ύπνος, βήματα κλπ. και θα υπάρχει στην επόμενη έκδοση του Android L που θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο. Με λίγα λόγια είναι το αντίπαλο δέος του HealthKit που παρουσίασε η Apple στο WWDC και θα υπάρχει στο επερχόμενο iOS 8.
Με τη νέα πλατφόρμα υγείας η Google οι συσκευές υγείας που χρησιμοποιείτε θα μπορούν να συνδεθούν με τις πάμπολλες Android συσκευές που υπάρχουν εκεί έξω. Επομένως όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα για την υγεία σας θα είναι μαζεμένα σε ένα app στο οποίο θα έχετε εύκολη πρόσβαση. Ποιο app θα είναι αυτό εξαρτάται από εσάς.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι σε αντίθεση με την Apple που παρουσίασε το Health app, από τη Google δεν είδαμε κάποιο ειδικό app που θα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες. Αντιθέτως, η νέα πλατφόρμα είναι μια υπηρεσία για κατασκευαστές συσκευών υγείας που θέλουν οι συσκευές τους να συνδεθούν με το Android. Σε αντίθεση με την Apple, η πλατφόρμα της Google μοιάζει να είναι πιο ανοιχτή καθώς θεωρητικά θα μπορεί να λειτουργεί με όλα τα software.
Για το Android Fit η Google συνεργάστηκε με εταιρίες όπως Adidas, Nike, Withings, Intel, RunKeeper και πολλούς άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac