Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Apple, πατεντάρει μέθοδο κατασκευής γυάλινων οθονών

Η Apple πρόσφατα πατένταρε μια μέθοδο κατασκευής του εξωτερικού περιβλήματος των συσκευών εξολοκλήρου από κομμάτια γυαλί. Αυτή η πατέντα αφορά την συγκόλληση κομματιών από γυαλί για την κατασκευή ενός ενιαίου περιβλήματος το οποίο δεν θα έχει ορατές ενώσεις.
Τα γυάλινα περιβλήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πληθώρα συσκευών όπως iPhones, iPads, Monitors και Τηλεοράσεις.
Οι all-glass κατασκευές είναι σχεδιασμένες για αυξημένη αντοχή και μικρότερο βάρος. Τα σχέδια αφορούν σε κατασκευές από ενωμένα κομμάτια γυαλί για την αποφυγή χρήσης μεγάλων κομματιών γυαλιού τα οποία θα χρειάζονταν τα ίδια ενισχύσεις σε ορισμένα σημεία και άρα συγκόλληση γυαλιού το οποίο θα έκανε την διαδικασία πιο δύσκολη.
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη συγκεκριμένη πατέντα στην πράξη καθώς θα της επέτρεπε την δημιουργία γυάλινων gadgets με μια τελείως διαφορετική αισθητική από αυτή που έχουμε δει σήμερα.
Φυσικά το γυαλί έχει ακόμη θέματα ειδικά κατά την πτώση, πράγμα που ίσως η Apple να έχει λύσει με το Sapphire Glass που όπως λέγεται θα φοράει το iPhone 6 και αυτό να της επιτρέπει να πειραματιστεί.
Στο παρακάτω concept video που κυκλοφόρησε το 2012 μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το πως θα μπορούσε να δείχνει ένα iPhone από γυαλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac