Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Project Ara, τα modules θα αλλάζουν ενώ είναι ανοιχτό το τηλέφωνο

Όταν μιλάμε για παράξενες συσκευές και πρωτοπόρα project σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το Project Ara το οποίο όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο ενδιαφέρον. Το αρθρωτό τηλέφωνο της Google δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να φτιάξει μια συσκευή όπως την θέλει βάζοντας δική του κάμερα, RAM, ενσωματωμένη μνήμη κλπ.
Μιλώντας στο συνέδριο Linaro Connect US 2014, ο επικεφαλής του Project Ara, Paul Eremenko ανακοίνωσε ότι τα modules θα μπορούν να αλλάζουν ενώ η συσκευή είναι σε λειτουργία. Για παράδειγμα αν η μνήμη είναι πλήρης, μπορείτε να προσθέσετε νέα χωρίς να κλείσει. Το ίδιο θα γίνεται και με την κάμερα, αν τραβάτε βίντεο ή φωτογραφίες και χρειάζεστε καλύτερη κάμερα, θα μπορείτε να την αλλάζετε στη στιγμή.
Τα μόνα κομμάτια που δεν θα μπορούν να αλλάζουν ενώ η συσκευή είναι ανοιχτή είναι η οθόνη και ο επεξεργαστής. Η Google στοχεύει να διαθέσει τη συσκευή γύρω στα 50 δολάρια και τα modules θα είναι διαθέσιμα σε online store, παρόμοιο με το Google Play Store, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε σε τι τιμές θα κυμαίνονται.
Η πρώτη ανακοίνωση του πρώτου smartphone από το Project Ara αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο του 2015 και θα τρέχει τροποποιημένη έκδοση του Android L.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac