Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

IMX230: Νέος φωτογραφικός αισθητήρας της Sony για smartphones

Οι φωτογραφικοί αισθητήρες της Sony έχουν έντονη παρουσία σε αρκετά smartphones της αγοράς, με την Ιαπωνική εταιρεία να παρουσιάζει σήμερα τη νέα της δημιουργία.
Ο αισθητήρας ΙΜΧ230 Exmor RS της Sony διαθέτει την ίδια ανάλυση των 21MP όπως ο προκάτοχος του, ο IMX135, με μικρότερες αυτή τη φορά διαστάσεις, καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας και βελτιωμένη λειτουργία.

Με μέγεθος αισθητήρα 1/2.4" και μέγεθος pixel στα 1.12μm, ο IMX230 Exmor RS ξεχωρίζει για το σύστημα αυτόματης εστίασης 192 σημείων (έναντι 172 του προηγούμενου μοντέλου), κάτι που βοηθάει αρκετά στη φωτογράφηση αντικειμένων τα οποία κινούνται πολύ γρήγορα. Επιπλέον η λειτουργία HDR υποστηρίζει μεγαλύτερες αναλύσεις όχι μόνο στις φωτογραφίες αλλά και στα βίντεο, ακόμα και όταν ο χρήστης κάνει λήψη βίντεο σε 4K ανάλυση.
Τα πρώτα smartphone που θα ενσωματώνουν το νέο αισθητήρα θα αργήσουν ακόμα να κυκλοφορήσουν στην αγορά αφού η Sony θα είναι έτοιμη να το διαθέσει στους κατασκευαστές τον Απρίλιο του 2015 με προτεινόμενη τιμή τα $18. Αυτό δε σημαίνει ότι η εταιρεία δε θα επιλέξει νωρίτερα να το ενσωματώσει σε ένα δικό της smartphone, κάτι που πιθανόν να μάθουμε μόλις ανακοινωθεί το Xperia Z4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac