Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Nokia CEO: Δεν επιστρέφουμε στην αγορά των smartphones

Τον τελευταίο καιρό είχαν ακουστεί έντονα οι φήμες ότι παρά την πώληση του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia στη Microsoft, η εταιρεία θα κάνει το comeback στην αγορά των smartphones και μάλιστα με Android λειτουργικό. Τελικά, όμως ο νέος CEO της Nokia, Rajeev Suri στη σημερινή του ομιλία το διέψευσε κατηγορηματικά.
Ο ίδιος, μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας ανέφερε ότι η εταιρεία δεν θέλει να επιστρέψει με ένα νέο καταναλωτικό προϊόν καθεαυτό αλλά τόνισε ότι ακόμη υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την αδειοδότηση του brand, επομένως κάποια στιγμή στο μέλλον το όνομα της Nokia θα επιστρέψει στην αγορά. Βεβαίως δεν γνωρίζουμε αν θα επιστρέψει με τη μορφή συσκευών ή υπηρεσιών, αλλά σίγουρα προς το παρόν δεν θα δούμε να κυκλοφορεί Android smartphones.
Όσο για την στρατηγική της εταιρείας στο γενικό πλαίσιο, ο Rajeev Suri ανέφερε ότι το HERE δεν θα χρησιμοποιηθεί ως απευθείας ανταγωνιστής του Google Maps, αλλά θέλει να προσφέρει κάποια χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στο Google Maps, όπως offline navigation.
Τέλος, ο CEO της Nokia ανέφερε ότι τα τρια τμήματα που έχουν μείνει- Networks, Technologies και mapping business- θα επιστρέψουν σύντομα στην κερδοφορία. Για τα κινητά της Nokia όμως είναι τέλος εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac