Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Apple, διακοπή των online πωλήσεων στη Ρωσία

Η πτώση της αξίας του εθνικού νομίσματος της Ρωσίας, του ρουβλίου και η ισοτιμία του με το αμερικανικό δολάριο, είναι ο λόγος που οδήγησε την Apple να τερματίσει τις πωλήσεις των προϊόντων της στη χώρα μέσω του διαδικτυακού της καταστήματος.
Από χθες, όσοι προσπαθούν να επισκεφθούν την ρωσική έκδοση του Apple Store, λαμβάνουν μήνυμα ότι αυτό ανανεώνεται και ότι θα επανέλθει σε «σύντομο χρονικό διάστημα».

Τον περασμένο μήνα, η Apple αύξησε την τιμή του iPhone 6 κατά 25% για να αντιμετωπίσει τις διακυμάνσεις της τιμής του ρουβλιού οι οποίες όμως συνεχίστηκαν και τις τελευταίες μέρες είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της αξίας του κατά 20%. Το γεγονός αυτό, είχε σαφής επίπτωση και στις τιμές των διαφόρων προϊόντων της Apple, των οποίων οι τιμές μειώθηκαν σημαντικά, καθιστώντας τες αρκετά δελεαστικές στους καταναλωτές σε σχέση με άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, οι πωλήσεις των iPhone στη Ρωσία διπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο, φτάνοντας το 1.57 εκατομμύρια συσκευές ξεπερνώντας σε αξία το 1 δισ. δολάρια. Την απόφαση της Apple, ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλες Αμερικανικές εταιρείες με κύκλο εργασιών στη Ρωσία όπως η Hewlett Packard αλλά και η Κινεζική Lenovo, δύο εταιρείες οι οποίες διατηρούν εργοστάσια στην Αγία Πετρούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac