Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Το πρώτο 3D εκτυπωμένο προεδρικό πορτραίτο

Πενήντα ειδικά κατασκευασμένα φώτα LED και 14 κάμερες σκανάρουν το πρόσωπο και το άνω τμήμα του κορμού του αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός τρισδιάστατα εκτυπωμένου προεδρικού πορτραίτου. Η ιδιαίτερα ακριβής προτομή του Ομπάμα, η οποία είναι η πρώτη που δημιουργείται με τη διαδικασία της 3D εκτύπωσης, θα παρουσιαστεί στο μουσείο Smithsonian.
Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, φαίνεται το πορτρέτο του πρώην προέδρου Αβραάμ Λίνκολν να κοιτά τον Ομπάμα κατά τη διαδικασία της σάρωσης στην "κινητή σκηνή φωτός". Όπως αναφέρει το Quartz, ο Λίνκολν χρειάστηκε να "ταλαιπωρηθεί" για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς γλύπτες φιλοτεχνούσαν το αντίστοιχο ενός τρισδιάστατου πορτραίτου τον 19o αιώνα.


Όπως είχε αναφέρει ο Leonard Volk, ο οποίος συμμετείχε στη δημιουργία ενός τέτοιου πορτραίτου για τον Λίνκολν το 1860, ο πρώην πρόεδρος χρειάστηκε να περιμένει περίπου μία ώρα για πάρει μορφή το γύψινο καλούπι, το οποίο δεν αφαιρέθηκε με μεγάλη ευκολία από το πρόσωπό του. "Πόνεσε λίγο, καθώς τραβήχτηκαν μερικές τρίχες από τους κροτάφους, το οποίο τον έκανε να δακρύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λίνκολν βρήκε τη διαδικασία "κάθε άλλο παρά ευχάριστη".   

Το Smithsonian έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τα σχηματικά διαγράμματα, που θα επιτρέπουν σε οποιονδήποτε με ένα 3D εκτυπωτή να δημιουργήσει το δικό του τέλειο αντίγραφο του κεφαλιού του Ομπάμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac