Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Το PC της εβδομάδας 05/01/2015

Το πρώτο PC για το 2015 είναι γεγονός και οφείλουμε να κάνουμε μια δυναμική είσοδο για το νέο έτος με ένα μηχάνημα που σπάει κάθε κοντέρ. Το κόστος υψηλό, αλλά what you pay is what you get.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της σύνθεσής μας είναι:



Κουτί


Όταν είσαι διατεθειμένος να δώσεις λεφτά για ένα εξαιρετικό gaming pc απαιτείται το κουτί να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αποτελώντας πλέον ένα κόσμημα για το σπίτι. Έτσι για το σημερινό μας ''τέρας'' επιλέξαμε το Corsair Graphite 760T Arctic White, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των Full Tower, δίνοντας σας άπλετο χώρο για όλα τα καλούδια τα οποία επιθυμείτε να του ενσωματώσετε, ενώ ακόμα και με υδρόψυκτη θα σας φαίνεται σχεδόν άδειο. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε έως εννιά ανεμιστήρες, ανάλογα βέβαια με τις διαστάσεις αυτών που θα επιλέξετε, ενώ παράλληλα μπορείτε να έχετε ταυτόχρονα έως και έξι σκληρούς δίσκους HDD και άλλους τέσσερις SSD. Τέλος και ίσως το πιο εντυπωσιακό, είναι η δυνατότητα να λειτουργείτε ταυτόχρονα μέχρι και τέσσερις κάρτες γραφικών GPU!!!

Μητρική


Η μητρική αποτελεί την καρδιά του υπολογιστή μας και έτσι οφείλουμε να διαλέξουμε ότι καλύτερο, δίχως τσιγκουνιές. Έτσι, ξεχωρίσαμε την Asus X99-Deluxe, που αποτελεί και μια εκ των κορυφαίων προτάσεων της εταιρίας όσων αφορά τον τομέα αυτό. Ως motherboard κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων, καθώς προσφέρει ποιότητα κατασκευής και υψηλές επιδόσεις, διαθέτοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Έχει οχτώ θύρες για DDR4 RAM, Quad Channel, με ταχύτητες έως 3200OC MHz και μέγιστη μνήμη έως 64GB. Επιπλέον, έχει την δυνατότητα συγχρονισμού έως και τέσσερις GPU μέσο της λειτουργίας Quad CrossFireX.


Επεξεργαστής

Ο Intel i7-5820K, ο οποίος είναι Socket 2011-3, αποτελεί αναμφίβολα την ιδανικότερη επιλογή. Με έξι πυρήνες χρονισμένους στα 3.3GHz και το turbo mode να προσθέτει επιπλέον 0.3GHz, η Intel εξανεμίζει τον ανταγωνισμό και δίκαια καμαρώνει.


Κάρτα Γραφικών

Τέρμα τα γκάζια με την Asus GeForce GTX980 με 4GB αυτόνομη μνήμη, για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας games, δίχως κολλήματα και με ποιότητα εικόνας που θα σας μαγέψει.


RAM


Για να τρέξουμε μεγάλες εφαρμογές και τα πιο απαιτητικά games, πρέπει να διαθέτουμε μεγάλη μνήμη Ram. Έτσι επιλέξαμε τις G.Skill Ripjaws4 32GB DDR4, οι οποίες είναι Quad Channel, δηλαδή λειτουργούν σε τετράδες. Φτάνουν και περισσεύουν ακόμα και κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες και hardcore gaming.


Σκληρός Δίσκος


Ένα ίσον κανένα και τα δύο είναι λίγα. Έτσι επιλέγουμε για σκληρό δίσκο τον Toshiba HDD DT01ACA300 με μνήμη 3TB, ενώ προσθέτουμε και έναν SSD Samsung 840 Evo 250GB για να μεγιστοποιήσουμε τις ταχύτητες σημαντικές και games.

Τροφοδοτικό


Με πιστοποίηση Platinum και απόδοση ισχύος 860 Watt, το  Corsair AX Series AX860 80Plus Platinum αποτελεί το πλέον αξιόπιστο τροφοδοτικό για τον υπολογιστή σας, ώστε να καλύψει πλήρως τις ενεργειακές σας ανάγκες και να μην σας εγκαταλείπει ποτέ όταν το χρειάζεστε.


Ψύξη

Πολλά gaming pc αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερθέρμανσης με κύριο κρούσμα τον επεξεργαστή που είναι υπεύθυνο για την διεκπεραίωση των εργασιών σας. Με την πρόταση της CoolerMaster, την Nepton 240M, τέτοιου είδους προβλήματα αποτελούν παρελθόν, με τον επεξεργαστή δροσερό, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.


Το συνολικό κόστος για να αποκτήσετε το PC, αν και υψηλό καθώς ανέρχεται στα 2.550€ , υπόσχεται να σας χαρίσει άπειρες ώρες ψυχαγωγίας.

Για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες, πληροφορίες και σχόλια στείλτε απλά ένα mail στο:
utechmaniac@gmail.com

Ή επισκεφτείτε:

την ομάδα μας στο facebook:

την ομάδα μας στο twitter:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac