Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αυτόματο παρκάρισμα μέσω smartwatch ετοιμάζει η BMW

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, μόλις αποκάλυψε ορισμένα από τα σχέδιά της για το μέλλον της αυτοκίνησης, όπως θα τα παρουσιάσει στην επερχόμενη έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας CES που θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο στο Las Vegas των ΗΠΑ, στις αρχές του 2015.   

Τα καινοτομικά πλάνα της γερμανικής εταιρείας, που αφορούν στο μέλλον της αυτοκίνησης, αποτυπώνονται στο πειραματικό αυτοκίνητο i3 το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα από τέσσερις σαρωτές λέιζερ οι οποίοι ανιχνεύουν για πιθανούς κινδύνους τον περιβάλλοντα χώρο του οχήματος και λειτουργούν συμπληρωματικά με το GPS και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης.

To πειραματικό όχημα i3 της BMW 
με το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης 
οδήγησης "ActiveAssist" 


Η BMW υποστηρίζει, ότι με το νέο της σύστημα που θα παρουσιάσει σύντομα, το όχημα θα μπορεί να παρκάρει μόνο του σε ένα πολυόροφο parking, με το που θα δεχθεί εντολή από το "έξυπνο" ρολόι του οδηγού του χωρίς καμία περαιτέρω παρέμβαση.
 







To μέλλον της αυτοκίνησης περιλαμβάνει
χειρισμό του αυτοκινήτου
μέσω smartwatch, σύμφωνα με το όραμα της BMW


Αξίζει να σημειωθεί ότι η BMW μαζί με την AUDI εξερευνούν εδώ και χρόνια την ιδέα των αυτοκινούμενων οχημάτων και του αυτόματου παρκαρίσματος, και πέρυσι είχαν παρουσιάσει η κάθε μια τις δικές της προτάσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης στην έκθεση CES.









Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac