Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Microsoft, τίτλοι τέλους για Nokia X Android phones και 18,000 υπαλλήλους

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ανακοίνωσε σήμερα στους εργαζόμενούς της Microsoft με email ότι τον επόμενο χρόνο θα προβεί σε 18.000 απολύσεις. Επιπλέον ο Stephen Elop, διευθυντής στην Microsoft Devices, ανακοίνωσε ότι το Nokia X Project θα τερματιστεί.
Τα μελλοντικά προϊόντα που θα βασίζονται πάνω στο Nokia X θα τρέχουν Windows Mobile. Επίσης σημείωσε ότι αυτό θα γίνει άμεσα, αλλά οι πωλήσεις και η υποστήριξη θα συνεχίσουν να υπάρχουν για τα υπάρχοντα Nokia X προϊόντα.
Προς στιγμήν δεν έχουμε παραπάνω πληροφορίες για το μέλλον του πρόσφατα ανακοινωμένου Nokia X2. Είναι ένα προϊόν το οποίο υπάρχει ουσιαστικά, οπότε το να κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον είναι το πιο πιθανό, αλλά μετά από αυτές τις κινήσεις θα μπορούσε κάλλιστα να ακυρωθεί.
Αυτό είναι ένα μέρος από το email του Elop:
In addition to the portfolio already planned, we plan to deliver additional lower-cost Lumia devices by shifting select future Nokia X designs and products to Windows Phone devices. We expect to make this shift immediately while continuing to sell and support existing Nokia X products.

Από τις 18.000 θέσεις εργασίας που αναμένεται να χαθούν, η Nokia Devices and Services θα χάσει 12.500 υπαλλήλους. Ο καθένας θα ειδοποιηθεί του επόμενους 6 μήνες από την Microsoft και θα λάβει επίσης την προβλεπόμενη αποζημίωση. Αυτές οι θέσεις εργασίας αφορούν εργαζόμενους στα εργοστάσια αλλά και IT επαγγελματίες.

Ο Satya Nadella αναφέρει ότι οι περικοπές στο προσωπικό επιβάλλονται από την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών και τη στρατηγική συμμόρφωση για την ενοποίηση της Microsoft με την Nokia Devices and Services.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac