Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Mob-Analyzer: Nokia Lumia 520

Χθες σε ένα άρθρο μας αναφερθήκαμε στο πιο επιτυχημένο windowsphone κινητό που κυκλοφορεί στην αγορά
Ο λόγος για Nokia Lumia 520, το οποίο και θα αναλύσουμε στο σημερινό Mob-Analyzer.

Λίγα λόγια για το Nokia Lumia 520

Η συσκευή αυτή δεν αποτελεί μόνο την επιτυχία για το λειτουργικό της Microsoft, αλλά και την επανένταξη του brand name της Nokia στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτης ύστερα από την εξαγορά της από την πρώτη.

Οθόνη

Το 520 διαθέτει μία οθόνη στις 4'' ίντσες, τύπου IPS LCD και ανάλυσης 800x480 pixels, με την πυκνότητα αυτών να ανέρχεται στα 233ppi. Λόγω των παραπάνω προδιαγραφών, ικανοποιεί άριστα τον μέσο χρήστη, όμως δεν αποτελεί κάτι το εντυπωσιακό.

Επεξεργαστής

Ίσως την φήμη του ''αλαγκάριστου'' λογισμικού την απέκτησαν τα windows phones χάρη σε αυτήν την συσκευή, καθώς ένας απλός διπύρηνος επεξεργαστής, κατασκευής Qualcomm, χρονισμένος στο 1GHz, σε συνδυασμό με το chip γραφικών Adreno 305 και 512MB μνήμη RAM, δίνει την δυνατότητα στον χρήστη του τα ανοίξει με άνεση μεγάλα αρχεία και εφαρμογές και να πλοηγηθεί άνετα στο ίντερνετ δίχως τα κολλήματα που εμφανίζουν άλλα κινητά με λογισμικό Android και με τα ίδια ή και καλύτερα χαρακτηριστικά.

Κάμερα

Η Nokia γενικότερα έχει εξαιρετική φήμη στον χώρο της φωτογραφίας και αυτό φαίνεται τόσο από προηγούμενα κινητά της, όπως το Nokia 808 Pureview που αποτέλεσε το πρώτο κινητό με 41MP κάμερα, αλλά και από νεότερες συσκευές όπως τα πιο ακριβά μοντέλα της σειράς Lumia 720, 820, 920, 925, 1020 και 1520 που διαθέτουν από τις κορυφαίες κάμερες στην κατηγορία που ανήκει το καθένα. Έτσι και το 520 διαθέτει μια αρκετά ικανοποιητική κάμερα με αισθητήρα στα 5MP με βασική όμως έλλειψη του Flash, κάτι που απ'ότι φάνηκε και από τις πωλήσεις της συσκευής δεν επηρεάζει και πολύ το αγοραστικό κοινό. Η δυνατότητα λήψης βίντεο είναι στην ανάλυση HD 720p, ενώ η συσκευή μας επίσης δεν διαθέτει και μπροστινή κάμερα.

Επιπλέον Χαρακτηριστικά 

  • Τιμή: Βασικό στοιχείο στο οποίο οφείλει την επιτυχία της η συσκευή, είναι η χαμηλή της τιμή. Με κόστος κάτω των 100€ ο ανταγωνισμός απλά εκμηδενίζεται.
  • Λογισμικό: Χάρη στο λογισμικό της Microsoft το κινητό απλά πετάει. Ειδικά και με την αναβάθμιση σε 8.1, η οποία καλύπτει πλέον κάποιες βασικές ελλείψεις που είχε η πλατφόρμα σε σχέση με το Android, είναι απλά ασυναγώνιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac