Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

20 χρόνια PlayStation με συλλεκτικό PS4

H Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός συλλεκτικού επετειακού μοντέλου PlayStation 4, με το γκρι χρώμα του πρώτου PS και τιμή 499 ευρώ. Μόλις 12.300 επετειακά PS4 θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως και ο τρόπος αγοράς τους θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Δείτε παρακάτω παρουσίαση και unboxing του πανέμορφου PS4 20th Anniversary Edition και πείτε μας γνώμη.

Το όνομα «Play Station» ήταν αρχικά συνδεδεμένο με μια συνεργασία μεταξύ της Sony και της Nintendo στη δεκαετία του 1980, ενώ οι δύο εταιρείες επεξεργάζονταν μια νέα μορφή CD-ROM, αλλά η Sony αποχώρησε. Ο Ken Kutaragi, που αργότερα ονομάστηκε ο "πατέρας του PlayStation" σχεδόν απολύθηκε για τη συνεργασία με τη Nintendo, αλλά κατάφερε να πείσει τη Sony πως το παιχνίδι δεν αποτελεί μια φαντασιοπληξία. Μετά την κυκλοφορία της στην Ιαπωνία, η κονσόλα έφτασε στις ΗΠΑ και την Ευρώπη το Σεπτέμβριο του 1995.
Η κονσόλα των 32-bit ανταγωνιζόταν επάξια με το Nintendo 64 και το Sega Saturn. Με κλασικά παιχνίδια όπως Wipeout, Tekken και Crash Bandicoot φέρνοντας τους παίκτες στη Sony και ήταν η πρώτη παιχνιδοκονσόλα, που κατάφερε να πουλήσει 100 εκατομμύρια κομμάτια.

Για την αρχική κονσόλα τα παιχνίδια τελικά διακόπηκαν το Μάρτιο του 2006. Τότε η γεννήθηκε και ένα μικρότερο μοντέλο, το PSone, καθώς και δύο φορητές συσκευές, το PlayStation Portable και το PlayStation Vita. Η διαδοχή ήρθε από το PlayStation 2 το 2000, αργότερα το PS3 το 2006 και η πιο πρόσφατη προσθήκη, το PS4 πέρυσι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac